Hva kan Lifa-BPA gjøre for deg?

Ditt håndplukkede team

Mulighetene er mange! Ved å planlegge turnuser og fordele dine behov slik du ønsker det, kan du bygge opp et team som imøtekommer deg som person. Personalet er handplukket av deg, utfra dine premisser og behov. Du lærer de opp i de oppgaver de skal utføre og setter føringene for hvordan oppgavene skal løses og til hvilken tid. Teamet ditt kan skreddersys til akkurat deg!

Du tar kontrollen

Ved å bli arbeidsleder har du myndighet til å velge ut hvilke søkere til stillingen som du vil ansette via din leverandør. Du har kontroll på hvem som kommer inn i ditt hjem og hvilke kvalifikasjoner de har. Ved å utvikle en god arbeidsplan og turnus, kan du organisere teamet til det antall ansatte du finner forsvarlig. Du har kontrollen over ditt hjem og din hverdag.

BPA inn i familielivet

Foreldre og foresatte med barn under 18 år vil ha muligheten til å ha kontrollen over eget hjem. Dere legger føringene for hvordan teamet skal opptre i hjemmet og hvilke oppgaver som skal utføres. Dere tar ansvaret for å sikre nødvendig opplæring, slik at dere til enhver tid vet hvem som kan hva. Det gir dere en trygg og forutsigbar hverdag. Mange ønsker å motta avlastningen i sitt eget hjem, slik at barnet ikke må sendes bort fra familien.

Frihet til å være barn

Barn med store omsorgsbehov har også behov for å bare være barn, til tross for sine utfordringer. En BPA er med å legge til rette for akkurat dette. Ut å leke i hagen med andre barn, mens mor lager middag. Dra i bursdag uten foreldre. Spille spill med venner og henge på klubben. Behovet for å leke, være med venner og høre til er noen av de mulighetene du har ved å velge BPA.

Gi meg frihet til å ta ansvar

Livet som ungdom er i utgangspunktet en utbryterfase. En fase der de ønsker å være mer selvstendig og slippe unna foreldre i større grad. De skal utfordres til å klare mer selv frem mot voksenlivet og behovet for egentid er større. Alle ungdommer har rett til et privatliv og et aktivt ungdomsliv. En brukerstyrt personlig assistent kan være med å bidra til denne selvstendiggjøringen og behovet for større frihet i hverdagen.

Sammen for deg

Alle superhelter og løveforeldre må lade batteriene for å fungere optimalt. Det betyr at man kan få BPA på natt der behovet ikke bare er punktvise besøk. Kjent personal med opplæring gitt av deg, kan gi deg større ro og trygghet til å få nattesøvnen tilbake.

Her vil jeg bo!

I overgangen fra ungdom til voksen er det mange som ønsker å bygge sitt eget hjem. For å ivareta behovene dine, vil du kunne benytte BPA assistent uavhengig av hvilken boform du velger. Det å skape sitt eget hjem, med sine egne ting og med fokus på din hverdag, har du muligheten til å leve et fritt, uavhengig og selvstendig liv. Lik intensjonen med rettighetsfestingen av BPA.

Ditt liv, dine premisser!

Et BPA-team som kjenner deg godt og vet hvilke kriterier du har satt, vil jobbe etter dine premisser. Du vil kunne bygge deg opp en fleksibilitet i hverdagen til å gjøre det du ønsker. Du kan dyrke dine hobbyer og fritidsinteresser på lik linje med andre.

Opplev verden

Verden er ikke så langt unna lengre. Med flyruter over hele verden, ligger faktisk verden for dine føtter. Du kan pakke kofferten og planlegge reisemål. En ferietur til varmere strøk, eller yoga opphold i asiatiske land. Så lenge dine assistenter ønsker å være med, reiser du dit du vil. Let fram kartet og bestem destinasjonen!

Fyll kroppen med digge toner

Hva er vel livet uten musikk? Årlig er det uendelige mange konserter og festivaler som fyller våre sjeler med fantastiske toner og rytmer. Å sitte en sen sommerkveld og kjenne bassen helt inn til ryggmargen gjør noe med oss. Ta med deg din assistent og nyt favorittmusikken din.

Lev livet!

Når koronaviruset er under kontroll, ser vi frem til å tilbringe tid sammen med familie og venner. Gå ut å spise en bedre middag eller nyte et glass med drikke i en overfylt bar. Danse til de sene nattetimer og ha øresus i flere dager etterpå. Hvorfor skal du legge deg før kl 22.00 når alle dine venner samles på byen? Finn frem partyklærne og delta du også. Kjenn at livet leverer!

Prøv ut din fiskelykke

Kjenner du det kribler når fisken spretter i elva eller utpå vannet? Kjenner du det rykker i fiskestang-armen? Den magiske tiden man har ute i det fri, på jakt etter den ultimate fiskehistorien, er uvurderlig. Historien gjenfortelles år etter år rundt det sprakende bålet. Det er gode minner å ha med seg i fremtiden. Pakk tursekken med god mat, yndlingssluken og favorittstanga. Og oppsøk din favorittplass på jakt etter fangst!

Ut på tur, aldri sur!

Topptur, bortovertur, bærtur eller bare tur. Hva skal vi velge? Trendene er der, folket i Norge vil ut. Alle velger vi våre ture etter form, interesse og lidenskap. Å komme seg ut på tur er godt for kropp og sjel. Den Norske turforening fremhever at folkehelsa bør stå sentralt i stortingsmeldingen. Dette gjelder for oss alle! Finn dit turmål og juster inn kompasset. God tur!

Frihet til å jobbe

Har du reflektert over hva verdien er av å ha en jobb? Mange vil først trekke frem at det er fordi vi behøver noe å leve av. Det er ikke usant, men det å ha en jobb har flere viktige verdier. Det å tilhøre et felleskap der man opplever tilhørighet, aksept, mestring og bygger kompetanse er viktige verdier for oss som enkeltmenneske. I dag er det flere og flere som får BPA som støtte inn i sin arbeidshverdag. En god kommunikasjon og samarbeid mellom kommunen og NAV, vil gi deg muligheten til å forholde deg til færrest mulig samtidig som du ivaretar dine arbeidsoppgaver for arbeidsgiveren.

Noe bare MÅ vi…

Hverdagen er fylt med «må»-oppgaver. Ofte er de kjedelige, men må utføres. Oppvaskmaskinen må tømmes, klærne vaskes, teppe støvsuges og panten pantes. Bruker du all din energi på å utføre «må»-oppgavene? Da har du aldri energi til å gjøre de lystbetonte tingene som du er opptatt av. En BPA kan sammen med deg eller på vegne av deg overta noen av disse oppgavene, slik at du kan fordele din tildelte ressursmengde på flere ting.